2010. március 29., hétfő

Lila bejegyzés :)

Ma kérem szépen itt minden lila lesz :) Először is nagy örömömre szolgál, hogy végre bemutathatom ezt a lila ruhás hölgyet/japán kislányt, aki az újonnan vásárolt táskámat díszíti. Mellette a szokásos Tigris bogyó és egy Biarrote bogyesz.
A mintákért köszönet illeti:1. a kislányért Zsófit, mert bár nem ő az eredeti alkotója, de megrajzolta a mintát (az eredeti alkotóról sajna nincs információm).
2. Tigris bogyesz: Charl'stone 5
3. Biarrote: Ildés
Örök hálám üldözzön benneteket! :)

Itt pedig használatban van. A tásiról is érdemes pár szót ejteni. Több, mint egy hónapja leraktam a cigit (újra, sokadszorra, remélem most már örökre), és számolgattam szorgosan, hogy mennyit is spórolok. Minden nap nézegettem a meskán ezt a lila csodát és amikor összegyűlt a pénz, rögtön le is csaptam rá. Zazálea arany kezei alkották :) Szerintem baromi jól mutat rajta a lógim, ami amúgy a kedvenc gyöngyeimből készült.



És hogy félig off is legyek: itt van egy króóóókusz. Földanyával kooperálva alkottuk, még ősszel ástam le mélyre, a telet végigizgultam, hogy ne fagyjon le, de ne is jöjjön ki túl hamar ésatöbbi. Nem vagyok nagy kertész, ez nekem kifejezetten stresszes dolog volt, de imádom a krókuszt és olyan üres volt a kert anyósomnál :) Egy teljes zacskónyi hagymát elültettem, a zacsi szerint ez sok sok színben pompázik nekem. Hát a végén mind ilyen lila lett, mint az itt látható egyed, de őszintén szólva nem bánom :) Még pár napig szépek, aztán sajna egy évig nem találkozunk.




2010. március 23., kedd

Cukker UFO-s könyvjelző... csakis nekem :)

Két kis ufo fityeg ezen a könyvjelzőn, egy Szultán és egy Rebeka. Ezt most bizony meg is fogom tartani :)
Itt látható használatban :)

2010. március 21., vasárnap

Edelweiss Dzsunak :)

Bár a színe nem tavaszi, de ez akkor is virág :) Dzsu kapta a PIF játék keretében.



Itt kicsit mintha rásütött volna a nap. Egyébként érdekes volt, amikor félig kész volt a medál, egyik éjszaka kimentem a konyhába, és csak a kisvillanyt kapcsoltam fel. Ahogy elmentem az asztalon fekvő medál mellett, minden irányból csillogott, mint egy diszkógömb :) Főleg a 15-ös gyöngyház kása meg ez az érdekes fémes fényű málna delica művelte ezt.

2010. március 8., hétfő

A nem túl komoly csigás nyaklánc

Úgy indult, hogy kaptam Bogitól azt a zöld fülbit és tökjó a zöld, de se ruhám, se egyebem, ami illik hozzá. Gyöngy viszont volt bőven, szóval feltaláltam magam. Almazöld Luca-bogyók mályva csigamintával, amit képtelenség lefotózni rendesen.

A csiga téma onnan jött, hogy lettek nekem szuper csigás közteseim és a csiga egyébként is a barátunk, mint a katica, a süni vagy a nyuszika. (megálmodtam tegnap egy sünibogyót, lehet lesz egy aranyos kisállat kollekcióm) Na de visszatérve... csigakapocs van benne a szuper csigaköztesek és a csigamintás bogyók mellett.


És az egyik bogyó végén, ami lelóg a nagyvilágba még himbálózik pár csigabiga.
Ebben a nyakiban télleg önmagam vagyok :D



Orsi blogszülinapi játéka


Orsi blogja egy éves lett, lehet nála játszani :) Most már nagyon szeretnék nyerni valami Orsisat, már írtam szerintem itt is, hogy mennyire irigylem, ahogy bánik a színekkel, a tavirózsája meg zseniális :D Szeretünk, Orsi!!

2010. március 7., vasárnap

Anyu szülinapjára könyvjelző és diszkókirálynő kari

Anyunak szülinapja lesz a héten, úgyhogy gondoltam, miért ne kapna valami gyöngyöset megint? :) Először is könyvjelzőt Tigris bogyóval, ametiszt és filc gyöngyöcskékkel.




Aztán még kapott egy diszkókirálynő karkötőt is. Másik neve "Patience", mert még nyáron kezdtem és nem akart elkészülni és az utolsó simításoknál is kissé feszült voltam (mert tényleg nem akart elkészülni) :( De szerintem anyunak tetszik, más meg nem számít :) Az első kép nem tudom, miért lett ilyen ferde, biztos művészi akartam lenni.
Itt pedig a rügyező rózsámmal látható. A színét nem adják vissza a képek, ez valami meghatározhatatlan fémes, szivárványos, liláskékeszöldes delica, a rombuszok meg inkább mályvák, mint rózsaszínek. Szerintem tökre nyolcvanas évek...